-
انرژی های ورودی و خروجی به ساختمان
تاریخ انتشار : یکشنبه، ۰۸ مهر 1398
-
پیشگامان ساختمان : بار برودتي ساختمان براي ساعت های مختلف روز در تابستان مطرح مي شود و به صورت گرماي محسوس و نهان خواهد بود كه مي توان آن را به دو قسمت كلي تقسيم كرد :
الف )بارهاي دريافتي از خارج ساختمان:
1) بار تابش خورشيدي بر پنجره ها
2) بار تابش خورشيد بر جدار غير شفاف ساختمان
3) اختلاف دماي داخل و خارج ساختمان
4) بار نفوذ هواي خارجي
ب) بارهاي توليد شده در داخل ساختمان:
1) بار برودتي ناشي از حضور افراد (تعريق (نهان) ، تشعشع و همرفت )
2) بار سيستم روشنايي
3) بار دستگاه ها و وسایل حرارتي (حرارت بصورت محسوس و نهان است) در صورت استفاده از هود مناسب، به مقدار قابل توجهي از اين بار كم مي شود.
4) بار موتورهاي الكتريكي (يخچال و….)،حرارت توليدي محسوس است.
5) بار لوله ها و تانك هاي داغ
6) بارهاي متفرقه (عبور كانال از منطقه و …)
4-3-حرارت خورشيدي
فاصله خورشيد تا زمين در نيمكره شمالي در تابستان كمتر از زمستان است و براي نيمكره شمالي كه ما در آن قرار داريم خورشيد در زمستان كمترين فاصله تا زمين و در تابستان بيشترين فاصله را دارد . اما علت اينكه در زمستان انرژي كمتري نسبت به تابستان به زمين مي رسد، تابش خورشيد به زمين در زمستان بصورت مايل و در تابستان بصورت عمود است. در زمستان گرچه فاصله خورشيد تا زمين كمتر از فصول ديگر سال است، اما به علت تابش مايل، بيشتر انرژي آن در برخورد با لبه بيروني اتمسفر (يا جو زمين) بازتابش يا جذب شده و از شدت تابش آن به زمين كاسته مي شود.
در زاويه 30 درجه تابش، بيشترين تابش از شيشه ها وارد فضاي داخل مي شود. زيرا چنانچه زاويه تابش از 30 درجه كمتر باشد حرارت بيشتري توسط اتمسفر جذب مي شود و اگر بيشتر از 30 درجه باشد درصد بيشتري از انرژي تابيده شده بازتابش مي شود.
بخش بزرگي از اشعه هاي خورشيدي در برخورد با ذرات مختلف به فضاي ماورا اتمسفر باز تابش ميکند و يك بخش هم توسط خود اتمسفر جذب مي شود. بخشي از اشعه خورشيد هم در داخل محيط پراكنده مي شود. حرارت خورشيدي وارد شده به شيشه پنجره ها، بستگي به موقعيت آن در روي سطح زمين، روز، ساعت، جهت و موانع مختلف بستگي دارد.
4-4- عكس العمل شيشه ها :
شيشه هاي معمولي بخش كوچكي از حرارت خورشيدي را جذب (5تا 6 درصد)و بقيه را بازتابش يا عبور مي دهند كه مقدار آن بستگي به زاويه تابش دارد. در زاويه 30 درجه، انرژي دريافتي اتاق از طريق شيشه ها بيشينه است.
مقدار حرارت خورشيدي دريافتي از يك شيشه معمولي در يك ساعت با زاويه تابش30 درجه براي جهت هاي مختلف پنجره (شمالي، جنوبي، غربي يا شرقي)، ماه هاي مختلف سال، تمام ساعات روز و به ترتيب عرض هاي جغرافيایی30 و40 درجه شمالي آورده شده است. در مقادير اين جداول، انتقال حرارتي که در اثر اختلاف دماي هواي دو طرف شيشه از ضخامت آن عبور کرده و وارد اتاق مي شود، لحاظ نشده است.
شرايط استفاده:
1) قاب پنجره چوبي (%85 پنجره شيشه و مابقي چوب است)
2) عدم وجود مه و گرد و غبار در هوا
3) ارتفاع سطح دريا
4) نقطه شبنم در نظر گرفته شده -
کاربرد شیشه در ساختمان
4-5-شيشه هاي غير معمولي و وسایل توليد سايه:
شيشه هاي غير معمولي اغلب حرارت خورشيدي بيشتري جذب مي كنند زيرا:
الف)ممكن است داراي ضخامت بيشتري باشند.
ب) ممكن است مخصوصا از جنس جاذب حرارت ساخته شده باشند. -
-