-
کاربرد آسانسورها برای تخلیه در مواقع اضطراری آتش سوزی در ساختمان های بین المللی. قسمت دوم
تاریخ انتشار : سه شنبه، ۱۴ آذر ۱۳۹۶
عامل های تعدیل کننده ی استفاده ی ساکنین از آسانسورها برای تخلیه
رفتار تخلیه و استفاده ی ساکنین از آسانسورها در مواقع تخلیه ی اضطراری تحت الشعاع عامل های انسانی متعددی است. این عامل ها می توانند موجب بهبود استفاده از آسانسورها برای تخلیه و یا مانع از استفاده ی از آنها گردند و دانش و اطلاعات در خصوص این عامل ها می توانند به طراحی بهتر مفهوم های تخلیه یاری برسانند . متاسفانه داده های چندانی در خصوص فعالیت های تاخیری ساکنین دارای معلولیت و یا ضعف حرکتی ، آگاهی در خصوص سیستم های اطلاع رسانی در ساختمان ، دسترسی و استفاده از اطلاعات در طول تمرینات و هم چنین موانع پیش روی تخلیه در آسانسورها در اختیار نیست.
آگاهی از تخلیه ی مسافرین از آسانسورها
برای تخلیه ی موفق ساکنین از طریق آسانسورها ، لازم است که ساکنین در مورد آسانسورهای تخلیه در گام نخست مطلع باشند. به تازگی در یک تحقیق صورت گرفته بر روی شرکت کنندگان دارای ضعف حرکتی ، بیش از 80 % این شرکت کنندگان تصریح نمودند که آگاهی چندانی در خصوص آسانسورهای تخلیه ی ساکنین نداشته اند اغلب آنها دانش حداقلی در مورد دیگر سیستم های ایمنی داشتند. نبود آگاهی در مورد گزینه های تخلیه بر وابستگی به عامل های خروجی مرسوم می افزاید ساکنین در ساختمان های بلند مرتبه ممکن است در مورد موقعیت مکانی پله های خروجی مطلع نباشند. مشاهدات صورت گرفته از طریق تمرینات آتش سوزی در فروشگاه های زنجیره ای نشان داده است که شرکت کنندگان عمدتا از طریق ورودی های خارجی اقدام به خروج نموده و خروج های اضطراری در مسیر خود را توجه نکردند. می توان ادعان کرد که همین مساله برای تخلیه از طریق آسانسورها امکان پذیر است ، به ویژه آسانسورهایی که به صورت روزانه برای فرود به درون ساختمان ها استفاده نمی شوند. آگاهی در مورد تخلیه ی ساکنین از طریق آسانسورها صرفا نمی تواند متضمن این مساله باشد که ساکنین در هنگام خروج از آسانسورها استفاده خواهند کرد.در تحقیقی بر روی ایمنی تونل های جاده ای ، اغلب شرکت کنندگان در تحقیق در خصوص تجهیزات ایمنی نصب شده در تونل ها مطلع نبودند.
آمادگی برای استفاده از آسانسورها برای تخلیه
برای استفاده ی آسانسور در مواقع اضطراری ، لازم است که ساکنین آسانسورهای تخلیه را به عنوان گزینه ی ایمن در نظر داشته باشند. این مساله از حیث تخلیه از طریق آسانسورها به عنوان مشکل زا ترین عامل انسانی محسوب می شود زیرا دانش رویه ای بر توقعات شرکت کنندگان ، ادراک ریسک و تصمیم گیری آنها تاثیرگذارند. در طول دهه های متمادی ، ساکنین در خصوص استفاده از آسانسورها برای تخلیه در مواقع آتش سوزی آموزش ندیده اند در نتیجه تحقیقات متعددی که به آمادگی ساکنین به استفاده از آسانسورها برای تخلیه پرداخته اند دریافته اند که بخش قابل توجهی از جمعیت ساکنین در استفاده از آسانسورها در مواقع اضطراری توجهی نداشته اند.
اغلب این مطالعات از طریق پرسشنامه صورت گرفته اند و تا جایی که می دانیم در هیچ تحقیقی به ارزیابی استفاده ی واقعی از آسانسورها برای تخلیه در هنگام آتش سوزی استفاده نشده است. بررسی های پیمایشی در دهه ی 1990 نشان داده است که اکثریت کارکنان در برج های کنترل ترافیک هوایی اولویت اصلی تخلیه را پله های خروجی یاد کرده اند تحقیق دیگری بر اساس مشاهدات صورت گرفته در تمرینات مقابله با آتش سوزی در ساختمان های بلند مرتبه نشان داده است که حدود نیمی از ساکنین آسانسورها را برای تخلیه استفاده می کردند. به تازگی در یک نظرسنجی اینترنتی ، دو سوم شرکت کنندگان تصریح نمودند که از آسانسورها برای تخلیه در آتش سوزی استفاده نخواهند کرد. نکته جالب توجه این که نویسندگان به رویکرد کاملا برجسته در میان شرکت کنندگان ایالات متحده در استفاده از آسانسور در مقایسه با شرکت کنندگان چینی پی بردند.مطالعات آینده می توانند به این مساله بپردازند که آیا این یافته ها گویای تفاوت های فرهنگی در رفتار تخلیه می باشند یا عامل های دیگری بر آن تاثیر گذارند. به تازگی در یکی از تحقیقات صورت گرفته در چین در خصوص نگرش نسبت به آسانسورهای تخلیه ساکنین ، بیش از 80 % از شرکت کنندگان گزارش د ادند که از آسانسور به جای پله های خروجی در ساختمان های بلند مرتبه استفاده خواهند کرد. با وجود آن که این یافته های متناقض بر نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تأکید دارند لازم به ذکر است که حتی در مطالعات و تحقیقات خوشبینانه تر ، 20 % از شرکت کنندگان تصریح نمودند که از آسانسورها برای تخلیه استفاده نخواهند کرد.
یکی از عامل های بسیار مهم تعیین کننده ی تمایل به استفاده از آسانسورها برای تخلیه سطح طبقه ی مورد نظر می باشد که در آن ساکنین مستقر هستند ، هر چه محل یک ساختمان مرتفع تر باشد ، شرکت کنندگان احتمال بیشتر از آسانسورها به جای پله های خروجی استفاده خواهند کرد و استفاده ی ایمن تر از آسانسورها برای تخلیه مدنظر قرار می گیرد . البته مشخص نیست که آیا برای سطح طبقه ای معین یا ارتفاع نسبی طبقه در مقایسه با ارتفاع ساختمان تاثیر جدی تر باشد یا نه.
علاوه بر سطح طبقه ی مورد زمان انتظار مورد پذیرش برای آسانسور اهمیت دارد . بر اساس تحقیقی که به صورت پیمایشی انجام شده است زمان انتظار قابل پذیرش همراه با افزایش سطح طبقه افزایش می یابد. در همین تحقیق همبستگی منفی چشمگیر بین زمان انتظار و آمادگی برای استفاده از آسانسور برای تخلیه مشاهده شده است. نویسندگان تحقیق نتیجه گیری کردند که اطلاعات زمان واقعی ارایه شده برای زمان تخمینی آسانسور و زمان تخمینی تخلیه از طریق پله های خروجی می تواند تصمیم آگاهانه ی ساکنین را تقویت نماید. آمادگی برای استفاده از هر نوع ابزار جهت خروج به قابلیت اعتماد ادراک شده بستگی دارد. در یکی از تحقیقات نشان داده شده است که با کاهش قابلیت اعتماد به آسانسور از آمادگی شرکت کنندگان به استفاده از آن کاسته خواهد شد به عبارت دیگر ، آسانسورهای شناخته شده برای تخلیه باید در زمان مواقع اضطراری
به خوبی عملکرد داشته باشند برخی ساختمان های بررسی شده در این تحقیق از آسانسورهای حمل بار یا آتش نشانی جهت ارزیابی و بررسی شرکت کنندگان دارای ضعف حرکتی استفاده نمودند.
با توجه به این که شرکت کنندگان ممکن است اطلاعات اندکی در خصوص قابلیت اعتماد به آسانسورهای حمل بار داشته باشند ، ممکن است در استفاده از آنها درنگ نمایند حتی در صورتی که این آسانسورها ، آسانسورهای تخلیه شناخته نشده باشند و راهبرد تخلیه با میزان بالای قابلیت اعتماد ادراک شده را ترجیح می دهند.
اندازه گیری های کافی از قبیل اشاعه ی اطلاعات ، تابلوها ، تمرینات و آموزش ها می توانند بر آمادگی برای انتخاب آسانسورها برای تخلیه بیفزایند البته همه ی شرکت کنندگان ممکن است به اطلاعاتی که متناقض با باورهای قبلیشان باشد اتکا نکرده و اعتماد نکنند بدین ترتیب ممکن است عدم اطمینان رفتاری و دیگر عوامل از قبیل نفوذ اجتماعی رخ نمایند که تاثیرات جدی بر رفتار ساکنین خواهند داشت.ادراک
عامل های خاصی می توانند مانع ادراک در طول مواقع اضطراری آتش سوزی گردند که عبارتند از ضعف شنیداری ، ضعف بینایی و شرایط پیرامون که به دنبال آنها از قابلیت حرکت ساکنین خواهند کاست. با وجود آن که شواهد و قراین وجود دارند دال بر این که ادراک سرنخ های آتش سوزی بر تطابق و انطباق با تابلوهای تخلیه می افزایند ، هیچ مطالعه ای صورت نگرفته است که به طور مستقیم به بررسی تعامل این گونه سرنخ ها با استفاده از آسانسورهای تخلیه را لحاظ کرده باشد.
نفوذ اجتماعی
پیوندهای اجتماعی بر تخلیه تاثیر می گذارند ، مشاهدات صورت گرفته از موارد اضطراری آتش سوزی نشان دادند که اعضای خانواده با همدیگر مانده و حتی ممکن است وارد ساختمان در حال آتش سوزی شوند تا نزدیکانشان را نجات دهند. استرس و تنش ارزیابی اجتماعی می تواند رفتار حمایت اجتماعی را هدف قرار دهد اما در عین حال ممکن است از روند تخلیه بکاهد . گروه های دارای پیوندهای قوی اجتماعی ، ممکن است تمایلی به استفاده از آسانسورها را در مواقعی که در استفاده از آسانسور اختلال پیش بیاید نشان ندهند . پس از پیوندهای اجتماعی ، دو نوع تاثیر اجتماعی دیگر برای تخلیه از طریق آسانسورها تاثیر گذارند. نخست هنجارها و طبقات اجتماعی ادراک شده می توانند عدم انطباق با روش های ایمنی را هدف قرار دهند ، دوم رفتار دیگران به عنوان منبعی از اطلاعات در خصوص چگونگی واکنش در شرایط نا ایمن و ابهام آلود می باشد. هر دو نوع تاثیر اجتماعی می توانند تاثیرات سودمندی را در مواقعی به دنبال داشته باشند که ساکنین از روش های مناسب تخلیه پیروی نمایند به عنوان مثال در مرکز تجارت جهانی در 11 سپتامبر 2001 ، شرکت کنندگان از آسانسورها برای تخلیه بدین سبب استفاده کردند که مشاهده می کردند دیگران نیز همین کار را انجام می دهند ، البته تاثیرات می توانند مخرّب باشند به ویژه در مواقعی که ساکنین به دنبال دیگران مسیرهای نامناسب تخلیه را دنبال کرده و یا بدون هیچ حرکتی در جای خود می مانند در حقیقت در یکی از تحقیقات صورت گرفته با استفاده از پرسشنامه نشان داده شده است که تعداد معناداری از شرکت کنندگان گفته اند که گزینه ی انتخابی تخلیه ی آنها مبتنی بر مشاهداتشان از دیگران بوده است. این یافته ها نشان می دهند که شرکت کنندگان دارای نقش های کاملا مسعولانه در مواقع در تخلیه ی آتش سوزی می توانند نقش بنیادین برای استفاده از آسانسور برای تخلیه را ایفا کنند.
استرس و تنش و تخلیه از طریق آسانسورها
ممکن است لازم باشد که ساکنین تصمیم بگیرند از آسانسور برای تخلیه استفاده نمایند اگرچه در برخی موارد ممکن است بی قراری و تنش را در مواقع آتش سوزی اضطراری تجربه نمایند . افزایش میزان تنش و استرس توام با کاهش منابع شناختی خواهد شد. این مساله نه تنها منتهی به تمرکز ساکنین بر محرک های نه چندان قابل توجه و نادیده انگاشتن محرک های نه چندان مهم می شود ، بلکه امکان دارد که تصمیمات نادرست در مواقع تخلیه در ساختمان های پیچیده را اتخاذ نمایند ، با این تفاسیر ارتباطات در مواقع اضطراری باید اطلاعات شفاف و فاقد ابهام را برای ساکنین فراهم آورد ، در ادبیات تحقیق بر نقش اطلاعات برای ساکنین ساختمان ها تاکید شده است زیرا برای توانایی ساکنین در اتخاذ تصمیمات مناسب اهمیت ویژه ای دارد .
مطالعات صورت گرفته نشان دادند افرادی که تمایل دارند تصمیمات محافظه کارانه در مواقع استرس و تنش حاد را اتخاذ نمایند پرشمارند . بر اساس شرایط و ارزیابی های آنها ، این تاثیر می تواند در مواقع تخلیه هم سودمند و هم مخرّب باشد ، تصمیم گیری های محافظه کارانه ممکن است موجب گردند که ساکنین نسبت به اطلاعاتی که خلاف دانش پیشین آنها است اعتماد نداشته باشند ، از یک سو ، شیوه های یافتاری از قبیل )از آسانسور در موارد اضطراری استفاده نکن( عمیقا ریشه دار بوده و می توانند مستلزم منبع قابل اتکا اطلاعات برای شرکت کنندگان جهت عمل علیه این باورها باشند ، از طرف دیگر ، ساکنین نسبت به استفاده از آسانسور برای تخلیه در مواقعی تمایل کمتری را نشان می دهند که از نظر آنها آسانسورها قابل اتکا نباشند ، به عبارت دیگر منبع اطلاعاتی که پشتیبان ساکنین در استفاده از آسانسورها برای تخلیه می باشند باید قابل اتکا بوده و آسانسورها نیز باید به اندازه ی کافی و به خوبی حفظ و نگهداری شده و در مواقع استفاده ی حتی غیر از موارد اضطراری قابل اطمینان و قابل اتکا باشند.خطر " وحشت" در زمان تخلیه مکان با آسانسور افراد ندرتا در زمان آتش سوزی و تخلیه ساختمان می ترسند. اگرچه، به اشتباه گمان می کنیم که افراد دچار ترس می شوند.در کزارشات متعددی که از رویدادهای فاجعه آمیز مانند آتش سوزی یا مصیبت های ساخته دست انسان مانند حملات تروریستی بدست آمده، افراد به شدت دچار ترس شدند. رسانه ها در زمان پوشش خبری تخلیه تعداد زیادی از افراد از ساختمان، از واژه وحشت استفاده می کنند تا بتوانند فرآیند تخلیه با اسانسور را توضیح دهند. یکی از استراتژیها، تخلیه از طریق اسانسور است که باعث ازدحام وشلوغی در لابی های آسانسور شده و انتظار می رود که مردم در این شرایط دچار وحشت شوند. در برخی سوانح واقعی، حس وحشت شدیدی گزارش شده و کوبس، بازنگری دقیقی ازگزارشات، تحقیقات تجربی و تعاریف این عبارت را ارائه داده است. اگر چه، فریتس و کیتینگ، در اوایل سال 1957 این مطلب را بیان کرده اند:بر اساس باور عمومی، ساکنان حشت زده یکدیگر را لگد مال کرده، تنها به فکر خود بوده و نگران هم نوع خود نیستند.پس از آنچه وحشت مردم فروکش نمود، همانطور که تصویر نشان می دهد، در حالکیه عده زیادی از مردم دچار آشفتگی شده اند، برخی شروع به غارت گری می کنند. این تصویر مبهم در رمانها، فیلم ها، برنامه رادیو و تلویزینی و نقل و قولهای روزنامه نگاری از فجایع است. هم اکنون، وحشت به عنوان واکنش ترس آمیز از موقعیت های خطرناکی مانند جنگ تعریف شده است. علایم وحشت شامل واکنش های های شدید و ناگهانی شناختی و بدنی می باشد. در تعریف دیگری، وحشت از 4 المان شناسایی شده اند. 1( فرد امید دارد که از طریق برخی مسیرهای خروجی فرار کند. 2(رفتار فراگیر 3( رفتار ضد اجتماعی و 4( پاسخ های غیر منطقی و غیرعقلانی اگر چه، در واقعیت، ساکنان، واکنشهای عقلانی، کنترل شده ای در شرایط اورژانسی از خود نشان داده اند. کلارک و دیگر نویسندگان ، نتایج 50 سال پژوهش را به طور خلاصه بیان کرده اند: حتی در شرایط بحرانی، حتی با وجود ترس شدید، ندرتا کنترل خود را از دست می دهند. علاوه بر این،بر بنا بر گزارش بازمانده های فجایع، افراد در زمان تخلیه مکان، به یکدیگر کمک می کنند. حتی زمانی که احساس وحشت بر همه مستولی شده، گزارشات نشان داده که مردم زمین خورده و زیر دست و پا له شده کمک می کنند.
جنبه های روش شناختی و پژوهشی در مورد تخلیه تجربی با استفاده سوالات باز بخش قبلی، اطلاعاتی را در مورد نحوه استفاده سرنشینان آسانسور در زمان تخلیه را به خوبی توضیح داده است. اگر چه، اطلاعات موجود محدود بوده وهنوزراهکارهای تخلیه برای ساکنانی دارای اختلالات تحرکی به تحقیقات تجربی بیشتری نیاز دارد و سوالات پژوهشی زیادی باید در این حوزه پاسخ داده شود:
-1 آیا کارکنان با اختلال حرکتی می دانند که از آسانسور برای تخلیه در زمان آتش سوزی استفاده کنند؟
-2 افرادی با اختلال حرکتی چه نگرشی نسبت به استفاده از آسانسور برای تخلیه در زمان آتش سوزی دارند؟
-3 این افراد چه گونه دوست دارند تا از از آسانسور برای تخلیه در زمان آتش سوزی استفاده کنند؟
-4 این افراد در زمان تخلیه از محل آتش سوزی، چه تصمیمی گرفته و چگونه رفتار می کنند؟
-5 آیا نگرانی هایی در مورد استفاده این افراد از آسانسور برای تخلیه محل آتش سوزی وجود دارد؟ اگر جواب مثبت است، این نگرانی ها چیست؟
تا کنون ، هیچ پاسخ رضایت بخشی برای این سوالات وجود نداشته است. به منظور درک بهتری ازفاکتورهای انسانی در زمان تخلیه از ساختمان،تحقیقات بیشتری برای بررسی این سوالات مورد نیاز است. نهایتا، این تحقیقات باعث بهبود ایمنی مبتنی آیین نامه و طرح های ساختمانی و بهبود روشهای تخلیه ساختمانی برای تمام ساکنان ساختمان می شود روش های مختلف در دسترس برای مطالعه استفاده از آسانسور تخلیه عبارتند از: مشاهده واقعی حوادث وآموزشها، مطالعات میدانی، آزمایشگاهی، مطالعات شبیه سازی و تمام اشکال مجموعه ذهنی داده )مصاحبه، پرسشنامه، و غیره(. نقش های اجتماعی، ویژگیهای شخصیتی، قدرت مشاهداتی، باورها و فرآیندهای ارزیابی ممکن است ساکنان را ترغیب کرده تا در زمان تخلیه از آسانسور استفاده کنند. خوشبختانه، چالش های اسلوب شناسی و اخلاقی در مقیاس گسترده برای هر کدام از روش های فوق الذکر وجود دارد اما حصول اطلاعات عینی، قابل اعتماد و معتبر از واکنش و رفتار انسان در حین آتش سوزی بسیار دشوار است. تمام روشهای تحقیقاتی در دسترس باید از اعتبار بیرونی وکنترل تجربی برخوردار باشد. اطلاعات بدست آمده از آموزش های گزارش نشده و رویدادهای واقعی ممکن است از اعتبار خارجی بالایی برخوردار باشد، زیرا ساکنان/شرکت کننده ها ممکن است متقاعد شوند که در شرایط اورژانسی قرار دارند. اما کنترل تجربیو احتمال شناسایی رابطه علیّ بین متغیرها محدودیت های زیادی را به همراه دارد.دلیل این معضل، کنترل مشکل متغیرهای مخدوش کننده بالقوه است )رفتار دیگر ساکنان یا شرایط خارجی مانند نور روز یا دما(.برای مثال، نمی توانیم این سوال را پاسخ دهیم چرا ساکنان در صورت دیدن نشانه های متعدد، شروع به تخلیه محل می کنند. ) مثال،اعلام خطر آتش سوزی و تخلیه دیگر ساکنان(. علاوه بر این، برخی از متغیرهای مورد علاقه نمی تواند در آموزش های گزارش نشده به طور عینی اندازه گیری شود.)مثال، پارامترهای روانشناسی( و باید از طریق فیلم های ویدیویی ردیابی شود) که ممکن است دچار تعصبات در مشاهده شود.( هدف از انجام پژوهشهای آزمایشگاهی، ایجاد فضای کنترل شده به صورت تجربی است که در آن یک پارامتر می تواند به طورعینی اندازه گیری شود در حالی که دیگر فاکتورهای مخدوش کننده را ثابت نگاه دارد.
آزمایشات آزمایشگاهی از اعتبار نسبی خارجی خوبی برخوردار هستند.روش های کیفی مانند مطالعه پرسشنامه ها و مصاحبه ها، می توانند به ما اطلاعاتی را درمورد تصمیم ساکنین، حافظه و تاثیرات خلق و خو ارایه دهد، اما متاسفانه در معرض غرض ورزی شخصی واقع شود(. اگر چه، تمام این فاکتورها تا حد زیادی به اعتبار فرضیات رفتار ساکنین وجود دارد، که به مبنای تجربی دقیقی نیاز دارد.اطلاعاتی د رمورد فاکتورهای انسانی در کاربرد آسانسور در زمان تخلیه از محل آتش سوزی کاملا بر پایه پرسش نامه یا مطالعات شبیه ساز است.به منظور تایید اعتبار این نتایج، تحقیقات بیشتری برای بهبود الگوی رفتاری، بخصوص در مورد آمادگی ساکنان و زمان مناسب برای استفاده از آسانسور مورد نیاز است.
اقدامات مفید و بالقوه برای تخلیه ساکنان بوسیله آسانسور
برخی از اقدامات می تواند تخلیه ساکنان از طریق آسانسور در ادبیات لحاظ شود.این اقدامات می تواند بر بسیاری از جنبه های فوق عوامل انسانی تاثیر گذارد.ساکنان باید از راهکارهای احتمالی در دسترس و موجود در زمان تخلیه آگاه باشند. فاهی، بیان می کند که "اطلاعات، راه حل کلیدی برای تخلیه موفق آمیز ساختمان در زمان وضعیت اضطراری است. هدف کلی از این اقدامات کمک به کارکنان )ساکنانی با اختلال حرکتی(، تصمیم گیری مناسب )، بالابر برای تخلیه از ایمنی لازم برخوردارند( در کمترین زمان ممکن است.
-1 آموزش: کمپین آموزشی، اطلاعاتی ضروری در مورد احتمالات تخلیه آسانسور ساکنان را ضروری می داند. این اطلاعات باید برای تمام عموم ارایه شود،اگر چه، افرادی که دچار اختلالات حرکتی هستند، بیشتر در معرض خطر بوده و به توجه بیشتری نیاز دارند.اخیرا، پژوهشی بر روی مناطق پناهنده گان نشان داده که میزان آموزش و اطلاعات افراد افزایش یافته است. این یافته ها ممکن است به ساکنین آسانسورهای تخلیه منتقل می شود، اما در باید در مطالعات جداگانه ای بررسی و تایید شود.
2. علایم مشخص، استاندارد: توضیحی باید برای تخلیه سکنه از طریق آسانسور طراحی و آزمایش شود. سیستم های علامت دهی که به خوبی طراحی شدند، ساکنان را از مسیرهای تخلیه در دسترس و نزدیک ترین آسانسور مطلع می سازد. علایمی با طراحی قوی در سال 2001 ، باعث شده که زمان تخلیه ساکنان ساختمان برج های دوقولوی مرکز جهانی در 11 سپتامبر ، 2001 در مقایسه با بمباران سال 1993 در همان ساختمان،کاهش یابد.
-3 اطلاعات در زمان واقعی: این اطلاعات در مورد زمان برآورد شده تخلیه باید در پله های خروجی و لابی های آسانسور برای تخلیه ساکنان درج شود. این اطلاعات به ساکنان کمک می کند تا امن ترین و سریعترین مسیر ممکن را انتخاب کنند.
-4 آموزش: تعلیم و آموزش منظم اطلاعاتی به افراد در مورد تخلیه از آسانسور کمک می کند تا فرآیند تخلیه را بهتر انجام دهند. کارایی آموزش عملی بر رفتار تخلیه در زمینه تخلیه نشان داده شده است. اگر چه، هیچ مطالعه جدیدی وجود ندارد که اموزش تخلیه از طریق اسانسور را آزمایش کرده باشد. هایز و اسپیر پونت و کولی گوسکی، هوسکین، توصیه های بیشتری برای تخلیه محل از طریق آسانسور ارایه دادند.نویسنده ها، نمونه برداری از تخلیه برای ساختمان هایی را توصیه کرده که دارای آسانسورهای تخلیه ساکنان هستند. علاوه بر این، اطلاعات زمان تخلیه هر طبقه باید برای ساکنان فراهم شود. برای مثال، اطلاعاتی در مورد زمان درست تخلیه، سرعت در تخلیه ساختمان، استفاده از پله های خروجی طبقه هم کف و زمان رسیدن آسانسور تخلیه بعدی باید فراهم شود.