-
کاربرد شیشه در ساختمان
تاریخ انتشار : یکشنبه، ۲۷ خرداد ۱۳۹۷
استفاده از شیشه در نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی در دهه های اخیر بسیار مورد توجه طراحان و معماران قرارگرفته است. زیبایی ، سبکی ، تنوع ، نصب آسان و امکان ایجاد طرح های خاص و بدیع، تقاضا برای استفاده از شیشههای دکوراتیو را افزایش چشمگیر داده است.شیشه های نمایشی و زیبایی مجموعه متنوعی از شیشه های تزیینی است که در انواع طرح ها و رنگ ها با روش های مختلفی تولید می شوند . بسته به نوع ، طرح و رنگ آنها در قسمت ها ی مختلف ساختمان می توان استفاده نمود.
شفافیت و روشنایی یکی از ویژگی های مهم معماری ایرانی و همینطور معماری روز دنیا بوده و هست. صفات شفافیت و روشنایی در اکثر قریب به اتفاق سبک های معماری در طول تاریخ مورد توجه قرار گرفته است. شیشه مهمترین و کاربردی ترین عنصر در این زمینه محسوب می شود. هنگامی که از ظرافت شیشه در کنار استحکام فلز استفاده شود می توان آثاری مستحکم، ظریف و زیبا پدید آورد.شیشه به اشکال مختلف مورد اسـتفاده قرار می گیرد. در ساخت وسایل تزیینی مانند گل، تابلو و... ، در ساخت ظروف آزمایشگاهی و یا ظروف آشپزخانه چون: لیوان ، بطری و... و یا شیشه های مسطح که در دو نوع ساده و مشجر عرضه می گردد مصارف مختلفی دارند که عمده ترین آن به عنوان درب و پنجره در کارهای ساختمانی است. شکل های مختلف شیشه شامل: شیشه های شفاف، نیمه شفاف و رنگی، جاذب حرارت، ایمنی، دوجداره، سکوریت و ... وجود دارد. با داشتن شناخت صحیح از نور و انتخاب شیشه مناسب می توان تاثیر قابل توجهی برزیبایی فضا، آرامش ساکنین و هزینه های سرمایش و گرمایشی فضای داخلی ساختمان گذاشت .
شیشه به دلیل قابلیت های بسیار بالایی که حوزه معماری و طراحی دارد، کاربرد روز افزونی در صنعت ساختمان سازی پیدا کرده است. از این رو، شناخت انواع شیشه ساختمانی ، قابلیت ها و کاربردهای آن ها می تواند نقش مهمی در استفاده بهینه از این ماده مهم چه در افزایش بهره وری و چه در افزایش زیبایی ساختمان داشته باشد